Új ízekkel gazdagodott a már hagyománynak számító budapesti FinomPlacc, amely ez alkalommal a vidéki társadalmi vállalkozások minőségi termékeit állította fókuszba 2018. október 17-én, a VII. kerületben. A két éve rendszeresen megrendezett gasztronómiai találkozó- és beszerzőhely jó lehetőséget biztosított a vidéki termelőknek a fővárosi vásárlói kör kialakítására. Az őszi piacon tizenöt társadalmi vállalkozás mutatkozott be a társszervezőként debütáló OFA Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság „PiacTárs” kiemelt projektje keretében.
Kiváló gasztronómiai ízvilágot garantált az a közel húsz gasztronómiai vállalkozás, amely kiállítóként és értékesítőként is várta a FinomPlacc-ra érkezőket. A rendezvénysorozat őszi különlegessége, hogy a rendszeres standok mellett az OFA Nonprofit Kft. által tizenöt olyan társadalmi vállalkozás is megjelent, amelyek a vidéki munkahelyteremtés érdekében indították el élelmiszeripari vállalkozásukat.
A vásár során nemcsak a látogatók, hanem a kiállítók is megismerkedhettek azokkal a vidéki feldolgozókkal és termelőkkel, akik önerőből indították kezdeményezésüket.
Az OFA Nonprofit Kft. szervezésében az ország számos izgalmas vidéki íze képviseltette magát, úgymint a homokhátsági chutny, a tirizsi gyümölcssajt, a sárkeresztúri tökmagolaj vagy a mucsonyi tészta is.
A „PiacTárs” kiemelt projekt keretében az OFA Nonprofit Kft. társadalmi vállalkozások számára biztosít olyan szakmai szolgáltatásokat (tanácsadások, mentorálás, rendezvényeken való megjelenés), amelyek versenyképes, fenntartható piaci működésüket segítik, 2016 óta.
A vásárról további fotókat itt tekinthet meg.